Zakelijke laadpalen voor bedrijven

Een laadpaal voor je klanten en werknemers is een mooie extra, én het zorgt voor een imagoboost voor je onderneming. Bij Emfree vind je zakelijke laadpalen op maat van jouw bedrijf.

Merk wagen

Merk wagen

Type wagen

Type wagen

Zakelijke laadpaal? Goed idee.

Laadpalen zijn niet meer weg te denken uit onze mobiliteit. En ze brengen ook heel wat voordelen voor jouw bedrijf.

Topservice voor klanten en werknemers

Een laadpaal tovert je parkeerplaatsen om tot een uithangbord voor duurzaamheid. Je biedt je klanten en werknemers het nodige comfort en laat hen hun elektrische wagen efficiënt opladen, én je laadoplossingen bouwen mee aan jouw imago als goeie – groéne – werkgever.

01

Budgettaire topper

Met eigen laadpalen ga je voor een optimalisatie van je onkosten. Wanneer je de elektrische voertuigen uit je wagenpark gaat opladen met eigen energie, is dat een grote besparing.

Ook fiscaal zijn laadpunten uitzonderlijk aantrekkelijk: tot eind 2022 zijn laadpalen 200% fiscaal aftrekbaar.

02

SmartPole: slim verdienen

Wanneer je parking met laadpalen aan de openbare weg grenst, tover je jouw laadpunten om tot publieke laadpalen. Dankzij de SmartPole-technologie beslis jij wie kan laden, en stel je jouw eigen tarieven in.

Kosteloos laden voor medewerkers met laadpassen? Klanten enkel tijdens kantooruren gratis laadtijd bieden? Het energieverbruik monitoren op een beheerplatform? Kan allemaal met SmartPole!

03

Groen? Die kleur staat je!

Elektrische laadpalen zijn dé manier om jouw bedrijf in te zetten voor een duurzame toekomst. Daarbovenop ga je met je eigen laadstations voor een verantwoordelijk energiebeheer. Zéker wanneer je je eigen stroom opwekt met zonnepanelen.
En geef toe… Een groen imago, mooi meegenomen, niet?

04

Makkelijk te installeren

Een laadpaal installeren vereist geen grote aanpassingen aan je stroomvoorziening. Je hebt er zelfs geen stedenbouwkundige vergunning of milieuvergunning voor nodig.

05

Klaar voor de toekomst

Laadpalen zullen vaste prik worden op jouw parking. Denk maar aan de verplichting om binnen afzienbare tijd enkel elektrische auto’s op te nemen in je wagenpark. Elektrisch rijden is here to stay, en daar kan jij je vandaag al op voorbereiden met je eigen elektrische laadpalen!

06

Bedrijfswagens? Makkelijk thuis te laden.

Het Emfree Smart Platform geeft jou de kans om het verbruik op te volgen van de laadpalen bij je werknemers thuis. Zo is een correcte compensatie kinderspel, met het goedkoopste platform van ons land.

Ontdek het Emfree Smart Platform

07

Meer weten over onze laadpalen?

Waarom Emfree?

Als Belgische leverancier én fabrikant van laadpalen boogt Emfree op een enorme expertise in laadoplossingen.

Onze medewerkers hebben meer dan 10 jaar ervaring in kwalitatieve laadpunten, en weten voor elk project exact wat je nodig hebt.

Emfree werkt enkel met gecertificeerde installateurs, en biedt een groot assortiment laders aan. Zo kies je zeker de juiste lader voor jouw project.

Vraag vrijblijvend een offerte of advies aan

Veelgestelde vragen

Is er een verplichte keuring voor zakelijke laadpalen?

Elke aanpassing aan je elektriciteit vereist een keuring. Die keuring kost je gemiddeld 100 à 150 euro.

Kunnen elektrische voertuigen aan een gewoon stopcontact?

In principe kun je je elektrische auto thuis opladen aan een gewoon stopcontact, maar dat raden we sterk af. Zo’n stopcontact werkt erg traag, en is niet gemaakt om zo’n lange tijd stroom te leveren. Daarbij is oververhitting geen ondenkbaar risico!

Kan ik een laadpaal zelf aansluiten?

We raden aan om de installatie van je laadpaal door een erkend installateur te laten uitvoeren. Het gaat immers om de veiligheid van jou en je bedrijf!

Vraag vrijblijvend je offerte aan

Waar mag je een laadpaal plaatsen?

Wanneer je eigenaar bent van je grond, mag je zonder beperkingen een laadpaal plaatsen. Zo tover jij je parkeerplaatsen om tot elektrische laadplaatsen.
We kijken graag samen met jou wat de meest ideale oplossing voor jouw bedrijf is.

Vraag vrijblijvend je offerte aan

Hoeveel kost het laden van een elektrische auto?

De kostprijs van een laadsessie is uiteraard onderhevig aan de heersende energieprijzen. Over het algemeen reken je best tussen de 7 en de 8 euro per 100 kilometer, om elektrische auto’s te laden.

Kan ik subsidies of een premie aanvragen voor een oplaadpunt?

De Belgische overheid voorziet helaas geen subsidies voor de plaatsing van laadoplossingen. Wel zijn zakelijke laadpalen fiscaal erg interessant voor je bedrijf.

Je onderneming kan de investering in een laadpaal tot eind 2022 voor 200% fiscaal aftrekken én bovendien versneld afschrijven. Tussen 2023 en 31 augustus 2024 verlaagt dat voordeel tot 150%. Voorwaarde is wel dat de infrastructuur toegankelijk is voor derden. Maar daarvoor kan je rekenen op onze SmartPole!

Wat kost het installeren van een laadpaal op kantoor?

Wie een laadpaal aanschaft, wil natuurlijk weten wat dat kost. Hoewel die kosten verschillen van project tot project, moet je op installatiekosten tussen 1000 en 2000 euro rekenen – met je infrastructuur inbegrepen.

Maar zoals gezegd hangen die kosten sterk af van verschillende factoren. Wat wordt het vermogen van je laadpaal? Wat is de afstand van je laadpaal tot je zekeringkast? Moet je elektrische installatie aangepast worden van éénfasig naar driefasig?

Benieuw naar de correcte prijs voor jouw project?

Vraag vrijblijvend je offerte aan

Kan een zakelijke laadpaal thuis geïnstalleerd worden?

Wanneer je je werknemers een elektrisch duwtje in de rug wil geven, kan je ’n laadpaal laten installeren bij hen thuis. Dankzij een OCPP zoals het Emfree Smart Platform ken jij perfect het verbruik van je werknemer, en kan je hem of haar correct compenseren.

Ontdek het Emfree Smart Platform

Daarnaast bestaan ook mobiele autoladers. Die zijn goedkoper dan gewone laadpalen, en hoef je niet vast te installeren bij een werknemer: je kan ‘m overal meenemen.

Welke laadpalen zijn er?

Enerzijds kan je kiezen voor een laadpaal – zoals het woord zegt, is dat een ‘paal’ -, maar wanneer je minder plaats hebt, kan je ook gaan voor een wallbox. Ook hier zegt het woord het zelf: een ‘doos’ aan de muur.

Een elektrische wagen kan aan gelijk welke soort laadpaal opgeladen worden. Belangrijker is het laadvermogen van een laadpaal: dat varieert van 3,7kW (waarbij het laden erg traag verloopt) tot 22kW.