Over ons

Emfree fabriceert, importeert en commercialiseert autoladers naar installateurs en garagisten

Emfree is een afdeling van CARBOMAT, een gevestigde waarde als één van de grootste toeleverancier van hernieuwbare energie op vlak van fotovoltaïsche zonnepanelen en alle toebehoren. Ons bedrijf telt zo’n 48 medewerkers in België en Nederland. We zijn een dynamisch team dat steeds klaarstaat voor het bedrijf en constant kijkt naar de opkomende nieuwe producten en uitdagingen in hernieuwbare energie.

Het bedrijf heeft in 2019 een contract afgesloten om laadstations voor huishoudelijk en openbaar gebruik exclusief te gaan verdelen. Onze fabrikanten leveren hun laadsystemen en de jarenlange expertise heeft de degelijkheid bewezen naar alle merken van voertuigen. Carbomat heeft een exclusiviteit om de Benelux te bevoorraden onder de naam Emfree en dit onder zeer competitieve voorwaarden met wat er reeds op de markt aanwezig is. Onze klanten kunnen rekenen op een ondersteuning voor elk project. Zo helpen we jou graag bij vragen of problemen rond het type stroomnetwerk en het aanwezige vermogen.

 

Eigen fabricatie

Onze serie 200 laadpalen worden gefabriceerd in Belgie. Dit is een kwalitatief duurzaam product.

De assemblage van elektrische en elektronische componenten in de laadpalen is een materie waar we al sinds 2011 mee vertrouwd zijn. Dit gebeurt in onze cablage afdeling,  waar onder andere distributiekasten en ontkoppelingskasten worden gemaakt.

Montage en verpakking gebeuren met veel zorg door een heel team, ingesteld op levering van grote serie’s. In 2020 ziet men meer dan ooit de grote doorbraak naar elektrische voertuigen.

Vandaag hangt men vast aan abonnementen om te kunnen laden. Bijgevolg bedacht Emfree dat het dringend tijd was voor een vereenvoudiging, dit voor het bedrijf alsook de openbare parkings, maar eveneens voor de werknemers die thuis hun bedrijfswagen opladen. De QR-code op de lader brengt u naar het platform waar men direct kan betalen en laden, maar ook gratis toegang kan geven voor bv. klanten of werknemers. Het K.I.S. Smart platform van Emfree  is een beheersysteem dat gratis toegankelijk is voor de gebruikers en beheerders van laders.

Meer hierover

(patent pending )

Onze laadpalen zijn uiteraard bruikbaar op het ocpp netwerk

Onze partners: fabrikanten

Naast onze eigen product (Emfree) verdelen wij enkele merken die we permanent op voorraad hebben.

WallBox

Een Spaanse, innoverende fabrikant van slimme en compacte laders die ook veel mogelijkheden heeft zoals Bluetooth, wifi ocpp en auto balancing met communicatieplatform. Zelfs bidirectionele lader voor thuis om de wagen te laden en ontladen (smart energy system)

UNIBOX

Het product, gecommercialiseerd door ons onder de naam UNIBOX, is een betrouwbaar plug-en-play basismodel zonder communicatiepoorten, maar top qua prijs-kwaliteit. Hieronder enkele reacties uit de internationale markt.

Enkele recensies
uit de internationale markt

Een geweldig product! Ik heb dit gekocht om te gebruiken met mijn 2016 Renault Zoe wanneer ik op vakantie ben. Het product is geweldig! Ik ben dol op hoe goed het is ontworpen, je kunt zeker zien hoe goed en zwaar het is. De kabel is van zeer goede kwaliteit en beide stekkers zien er erg slijtvast uit! De doos voelt zeer stevig en van goede kwaliteit, de schakelaar om de huidige trekking te veranderen lijkt erg slijtvast en werkt ook erg goed! Het is geweldig om de stroom van het apparaat te kunnen wijzigen waardoor het snel kan worden opgeladen. Ik zou dit product zeker aanbevelen.

– Eden Ledwidge

Het kan mijn 2015 Leaf in 3,5 uur opladen van 10% tot 100%. Dit is veel sneller dan de lader die bij de auto is geleverd. Ik zou hem moeten aansluiten wanneer ik thuiskom en hem een ​​nacht laten opladen zodat de Nissan Leaf tot 100% kan worden opgeladen. Ik vind dit vaak opgeladen, het bespaart me tijd …

– Patrick H. Van Cleave

De perfecte thuislader voor uw elektrische voertuig! Ik heb een BMW i3 (2016) en had een vervanging nodig voor mijn thuislader. Dit werkte perfect uit de doos. Geen gedoe! De kabel is van zeer hoge kwaliteit, voelt zeer duurzaam en waterdicht aan. De stekkerzijde heeft een zeer handige plastic afdekking die stof en water buiten houdt. De oplaadbox heeft LED-lampjes om u te laten weten wat er gebeurt. De snelheid is briljant en ik ben gerustgesteld met een garantie van 3 jaar.

– Hilal Bassam

Menu