Je eigen laadpaal thuis. Comfortabel, groen, goedkoop.

Een elektrische wagen gekocht? Goeie beslissing! Alleen… je wagen heeft elektriciteit nodig. Emfree biedt kwalitatieve laadpalen waarmee jij je elektrische voertuig optimaal kan laden.

Want thuis laden? Da’s gezond verstand!

Merk wagen

Merk wagen

Type wagen

Type wagen

Je wagen thuis opladen met je eigen laadpaal? Dat is…

Veilig

Elektrische voertuigen thuis opladen aan een gewoon stopcontact kan, maar het brengt risico’s met zich mee. Met een laadpaal thuis loop je geen risico op oververhitting of het verslijten van je stopcontact.

Al onze laadpalen worden door een gecertificeerde installateur geĂŻnstalleerd, waardoor jij van een veilige oplossing geniet.

01

Efficiënt

Je elektrisch voertuig aan een stopcontact werkt tráág: na twee uur laden kom je amper 25 km verder. Dankzij een laadpaal kan je rekenen op een hogere laadsnelheid – tot wel 8 keer sneller met een driefasige aansluiting!

02

Goedkoop

Aan een publieke laadpaal betaal je de prijs die de leverancier oplegt. Met een eigen laadpaal betaal je natuurlijk heel wat minder. Zeker wanneer je zonnepanelen hebt!

03

Comfortabel

Gedaan met die extra kilometers naar dat publieke laadstation, om daar in de rij te staan: met je eigen laadpaal kom je ’s avonds thuis, plug je je wagen in, en kruip je de volgende ochtend fris achter het stuur van een netjes opgeladen wagen.

04

Makkelijk gefixt

Al onze laadpalen worden geĂŻnstalleerd door een gecertificeerde installateur. Die installateur staat je bij met ervaren raad en uitmuntende daad!

05

Een bedrijfswagen?
Geen probleem.

Wanneer je met een elektrische wagen van het werk rijdt, kan je werkgever je verbruik opvolgen dankzij het Emfree Smart Platform. Zo kan hij je energieverbruik perfect compenseren.

Ontdek ons Emfree Smart Platform, het goedkoopste OCPP-platform op de markt

Een publiek laadstation maken van jouw laadpaal thuis? Goed idee.

Heb je een BTW-nummer? Dan baat jij dankzij het Emfree Smart Platform jouw eigen openbare laadpaal uit. De hele dag weg? Dan laat je gewoon anderen jouw laadpaal thuis gebruiken. Easy!

Ontdek het Emfree Smart Platform

Ontdek onze verschillende laadpalen

Welk type laadpaal nodig is voor jou hangt af van je type wagen, waar je die wagen oplaadt Ă©n van je smaak. Emfree biedt kwalitatieve laadpalen op jouw maat.

Ontdek al onze laadpalen

Veelgestelde vragen

Wat kost een laadpaal plaatsen thuis?

De totale kostprijs van een eigen laadpaal installeren thuis hangt af van heel wat factoren. Over het algemeen mag je rekenen op een kostprijs van 600 tot 1.500 euro voor een laadpaal, zonder installatiekosten en kosten voor de keuring van je elektrische installatie.

Exacte prijs weten? Vraag vrijblijvend je offerte aan

Éénfasige stroom of driefasige stroom?

De meeste van onze laadpalen hebben modellen die éénfasige stroom en driefasige stroom ondersteunen. De meeste woningen in België zijn aangesloten op éénfasige stroom. Wanneer je sneller wil laden, kan je kiezen voor een laadpaal met driefasige stroom. Daarbij moet je over een driefasige aansluiting beschikken. Daarvoor moet de netbeheerder aanpassingen uitvoeren aan jouw aansluiting. Met een driefasige aansluiting kan je een 11kW- of 22 kW-lader installeren.

Wat zijn de fiscale voordelen van mijn laadpaal?

Laden via je eigen laadpaal thuis is niet alleen duurzaam, het zorgt nog eens voor een aangenaam voordeel op je belastingaangifte. In 2022 krijg je voor je laadpaal nog een belastingvoordeel van 45%, op een maximaal bedrag van 1.500 euro. Daarvoor dien je ook gebruik te maken van groene energie, Ă©n je laadpaal moet de laadtijd en het vermogen kunnen sturen. In 2023 daalt je belastingvoordeel naar 30 procent, in 2024 is dat nog 15%.

Kan ik mijn laadpaal zelf plaatsen?

In theorie zou je je laadpaal zelf kunnen plaatsen, maar dan verlies je wel je fiscaal voordeel. De wetgever vraagt expliciet dat erkende laadpaal-installateurs de installatie uitvoeren, wanneer je gebruik wil maken van je fiscaal voordeel.

Wat kost stroom aan mijn laadpaal?

De stroomkost is afhankelijk van je energiecontract. Wanneer je zonnepanelen hebt en het zonnetje schijnt, laad je je wagen uiteraard veel goedkoper op dan wanneer al je stroom van je energieleverancier afneemt.

Is er een verplichte keuring voor mijn laadpaal?

Elke aanpassing aan je elektriciteitsinstallatie heeft een verplichte keuring nodig. Daarvoor reken je best zo’n 100 Ă  150 euro.

Wat is de beste laadpaal voor thuis?

Dat hangt af van jouw noden. Gebruik onze calculator om een laadpaal op jouw maat te vinden.

Kunnen andere mensen mijn laadpaal gebruiken?

Wanneer je laadpaal thuis aan de publieke weg grenst, kan je die probleemloos als publieke laadpaal laten installeren. Zo verdien jij er iets aan wanneer buren met een elektrische wagen komen ’tanken’ bij jou!

Hoelang duurt de installatie van een laadpaal?

De installatie van een laadpaal thuis duurt minder dan een dag. Een gecertificeerde installateur maakt de meterkast van je woning klaar voor aansluiting, sluit het laadpunt aan, zorgt voor degelijke bekabeling van de kast naar de laadpaal zelf en stelt het laadpunt in.

Kan ik thuis een laadpaal installeren?

Wanneer je plaats hebt om een laadpaal thuis te installeren, is het antwoord eenduidig ja. Je hoeft er zelfs geen grote aanpassing voor te doen aan je elektrische installatie: heel wat (trager ladende) laadpalen werken met Ă©Ă©nfasige stroom, die in elke meterkast te vinden is.

Hoe snel verdien je een laadpaal terug?

Wanneer je de kosten van je wagen gaat vergelijken met een auto op fossiele brandstoffen, verdient een laadpunt zich doorgaans terug op een jaar tijd. Wanneer je de kosten vergelijkt met die van een openbare laadpaal, dan is de terugverdientijd vaak 5 tot 10 jaar.

Maar dat hangt af van heel wat verschillende factoren. Maak je je laadpaal publiek toegankelijk? Dan verdien je je laadpaal zo terug. Ook wanneer je zonnepanelen hebt, verdien je je laadpaal terug in geen tijd.

Kan je een elektrische auto thuis opladen zonder laadpaal?

Je wagen met een gewoon huishoudelijk stopcontact opladen is mogelijk, maar verre van ideaal. Gewone huishoudelijke stopcontacten zijn niet ontworpen om zo langdurig hoge stroom te leveren.

Daarbovenop laden niet alle elektrische voertuigen aan elk stopcontact – daarvoor contacteer je dus beter even je netbeheerder.

Hoe kan ik mijn elektrische auto thuis opladen?

De meest gebruikelijke (en makkelijke) manier om elektrische auto’s op te laden, is via een laadpaal. Je wagen met een eigen laadpaal thuis opladen is voordelig, veilig en gebruiksvriendelijk. Je kan ook met een huishoudelijk stopcontact opladen, maar daar hangen wat veiligheidsrisico’s aan vast.

Wat is een intelligente laadpaal?

Een laadpaal met slimme functies maakt het mogelijk om het vermogen van je laadpunt dynamisch aan te passen, pas te laden wanneer de zon schijnt (wanneer je zonnepanelen hebt), of de laadbeurt te starten met een RFID-badge. Emfree heeft een uitgebreid aanbod aan intelligente laadpalen.